Служители на ГДБОП разкриха международна група за контрабанда на хероин

25.04.2012

В акцията, проведена съвместно с антимафиоти от териториалното звено и полицаи от Пловдив, са задържани общо осем участници в трафик на хероин и синтетични наркотици по направлението Турция – България – Косово – Италия – Швейцария. Сред тях са и двамата организатори на канала

Пресцентърът предоставя видеоматериал!

 

 

Служители на Отдел ”Наркотици” при ГДБОП, съвместно с антимафиоти и полицаи от областната дирекция в Пловдив предприели вчера акция за неутрализиране на международна организирана престъпна група, осъществявала трафик на наркотици по дестинацията Турция – България – Косово – Италия - Швейцария.
В хода на операцията в гараж в центъра на Карлово в гараж са задържани К.Л. /31 г./, гражданин на Албания, постоянно пребиваващ в страната ни, който е наемател на помещението и Р.Ч. /67 г./ от София - криминално проявен и осъждан, който през 2004 г. бе задържан в столицата за притежание на около 110 кг каптагон. Там са задържани още сръбският гражданин А. Ч./50 г./, също известен с криминални прояви, обявен за общодържавно издирване, както и А.А. /76 г./ от София, засичан многократно за производство на синтетични наркотици. 
Служителите на реда  изненадали четиримата, докато били заети в процеса на  разфасоване, обработване и пакетиране на приблизително 4 килограма хероин.
Непосредствено след техния арест са задържани и организаторите на канала за трафик - И. К./48 г./ и Н.Н. /53 г./, с наложена през 2005 г. забрана за влизане в България, който ползвал фалшиви документи за самоличност. Двамата са граждани на Сърбия.
Часове по-късно групата на задържаните нараснала с още двама - към тях се  присъдинили 48-годишна от Асеновград, съпруга на М.Н., и тя известна на полицията, регистрирана за притежаване на взривни вещества и боеприпаси, както и В. Г. /37 г./, жител на пловдивското с.Поповица, криминално проявен. 
В процеса на разследването и предприетите процесуално–следствени действия, в кв. Илиенци в столицата са иззети допълнително около 100 грама хероин, около килограм синтетичен наркотик, около 200 грама ефедрин. При претърсването там са открити техническо оборудване и химически вещества за производство на синтетична дрога. Иззет е и микробус с изградени в него тайници за трафик на наркотични вещества.
Значителен принос за успешното разследване и задържането на членовете и организаторите на групата е постигнат в резултат на взаимодействието и обмена на информация с Регионалния офис на ДЕА.
Работата по случая продължава съвместно с Окръжна прокуратура – Пловдив.

 

Прочети цялата статия на сайта на МВР.